Interlocking Puzzles

  Τα Interlocking Puzzles είναι γρίφοι που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των μηχανικών γρίφων και μαρτυρούνται απο τις αρχές του 18ου αιώνα. Στην Ευρώπη έγιναν γνωστά και αναπτύχθηκαν κυρίως τα γεωμετρικά σχήματα, απο τις αρχές του 19ου αιώνα και έχουν παραπλήσια εικόνα με αυτήν της φωτό στα αριστερά. Τα κομμάτια που τους αποτελούν είναι αλληλένδετα και τα διαφορετικά σχήματα των γρίφων οφείλονται στους διαφορετικούς τρόπους που συγκρατούν το ένα κομμάτι το άλλο.
 Στόχος είναι η αποσυναρμολόγηση και έπειτα η συναρμολόγηση των κομματιών του γρίφου, με μια επιπλέον δυσκολία κατά την συναρμολόγηση καθώς τα κομμάτια καταρρέουν εύκολα αφού δεν έχουν που να στηριχτούν. Το επίπεδο δυσκολίας στα Interlocking puzzles εξαρτάται απο το πόσες κινήσεις απαιτούνται για να ξεμπλοκαριστεί το πρώτο κομμάτι, που σπάνια ξεπερνούν και τις 100!
Το online παιχνίδι που υπάρχει παρακάτω, αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή στον κόσμο αυτών των γρίφων και βοηθάει τον λύτη να εξοικειωθεί με την πολυπλοκότητα και μεθοδικότητα των κινήσεων που απαιτούνται για την λύση τους.


Πάτησε πάνω στη φωτογραφία για να ξεκινήσει το παιχνίδι.