Άνθρωπος ή αριθμομηχανή;

   Ποιά είναι αλήθεια τα όρια της ανθρώπινης ιδιοφυίας; Μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς με το μυαλό του, γρηγορότερα απ΄ότι με ένα κομπιουτεράκι; Ο κύριος στα αριστερά είναι η τρανή απόδειξη πως δεν υπάρχουν όρια!
    Πρόκειται για τον Αμερικανό Scott Flansburg, που έχει καταπλήξει τα τελευταία χρόνια όλη την υφήλιο με την απίστευτη ικανότητά του να κάνει ιδιαίτερα δύσκολους μαθηματικούς υπολογισμούς, πιο γρήγορα απ' ότι ένας άνθρωπος, με την βοήθεια αριθμομηχανής. Έχει μπει μάλιστα στο  Guiness Book of World Records, γιατί κατάφερε μέσα σε 15 δευτερόλεπτα να προσθέσει έναν αριθμό στον εαυτό του, περισσότερες φορές απ' ότι κάποιος άλλος με αριθμομηχανή, ενώ μιλώντας αργότερα για το χάρισμά του είπε ότι "το μόνο πράγμα που με εμποδίζει, είναι ότι δεν μπορώ να μιλήσω όσο γρήγορα μπορώ να σκεφτώ την σωστή απάντηση".
   Ακολουθεί ένα βίντεο με τον ίδιο εν δράσει και αυτό που αξίζει σίγουρα να κρατήσει κανείς, κάτι το οποίο και ο ίδιος τονίζει, είναι ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει αυτό, αρκεί να το θέλει και να δουλέψει σκληρά.